dr-ades.com

Proje Yönetimi Doktora

Proje Yönetimi Doktora Programı Hakkında

Program, proje yönetimi alanındaki kadroları yetkinleştirmeyi ve bina bilgi modellemesini kullanarak bunların uygulanmasını denetlemeyi ve aşağıdakileri yapabilen, BIM kullanarak inşaat projelerini yönetme konusunda uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır:

Öğrencilerin BIM teknolojisini kullanarak projeleri yönetme ve takip etme becerilerini geliştirir.

Bilgi teknolojisini kullanma yeteneğini geliştirmek.

Bireysel ve kolektif olarak iş becerilerini geliştirmek ve iş arkadaşlarıyla etkili iletişim kurmak.

Şirket ve kurumların BIM teknolojisine doğru kademeli olarak aktarılması ve geliştirilmesi alanında danışmanlık verilmesi.

Öğrencilerin, kendilerinin ve işverenlerinin ihtiyaçlarını karşılayan BIM faaliyetlerine yönelik projeleri müzakere etme, tasarlama ve tamamlama becerilerini ve teknoloji benimseme müzakerelerine katılma becerilerini geliştirmek.

Ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma yürütme becerilerini geliştirmek.

Özel İngilizce kullanımını geliştirmek.

Bu onların aşağıdaki konularda uzmanlaşmış bir bilimsel ve bilgi tabanına sahip olmalarını gerektirir:

Bilgi modelleme ve veri birlikte çalışabilirliği oluşturma.

Proje yönetimi ve takibinin temelleri.

Performansın analiz edilmesi, değerlendirilmesi ve strateji geliştirilmesi (kurumsal gelişim).

BIM'e dayalı inşaat sözleşmeleri ve sözleşmelerin yönetimi.

İnsan kaynakları yönetimi.

Modelleme ve karar verme yöntemleri.

BIM boyutları ve seviyeleri.

BIM kullanarak sürdürülebilirlik ve bakım.

Bu önemli alandaki iş ihtiyaçlarını karşılamak için yerel, bölgesel ve uluslararası işgücü piyasasına uzmanlaşmış kadrolar sağlamak.

Öğrencilerin iş sektörlerinde veya lisansüstü çalışmalarda ve bilimsel araştırmalarda bilgisayar alanına girmeleri için önemli olan bilimleri ve zihinsel ve pratik yetenekleri geliştirmek.

Bilgi sistemleri alanında çeşitli projelere liderlik ederek, tasarlayarak ve geliştirerek bilgi sistemleri mühendisliği alanında uzman olarak etkin uygulama.

Çok disiplinli ekiplerin üyeleri veya liderleri olarak meslektaşlarınızla etkili bir şekilde iletişim kurun.

Topluma uzmanlaşmış ve yüksek nitelikli kadrolar sağlamak amacıyla lisans öğrencilerinin lisansüstü eğitime devam etmelerinin teşvik edilmesi.

Öğrencilerin bilimsel araştırma metodolojisine göre bilimsel araştırma yapmalarını teşvik etmek.

İlk Aşama 

Öğrenci aşağıdaki şekilde dağıtılan sekiz ders alır:
√ Altı zorunlu ders.
√Fakültenin yüksek lisans öğrencilerine yönelik açtığı derslerden iki seçmeli ders.

Çalışma her derste araştırma seminerleri aracılığıyla yürütülmekte olup, araştırma semineri çoklu referanslara dayanmakta olup bilimsel araştırma metodolojisi ve standartlarına uygundur.

Sekiz dersin her birinin öğrenimi en az dört hafta boyunca dört kredi saat sürer ve her öğrencinin yeteneğine göre bu süre daha fazla olabilir, ardından öğrencinin bitirdiği dersle ilgili yeterlilik ve bilgi sınavı yapılır. Daha sonra aynı şekilde başka bir kursa başlar ve bu şekilde devam eder.

Öğrenci, ilk yılda aldığı dersleri ikinci yılı geçmeyecek şekilde uzatma hakkına sahiptir.

Genel program içerisinde bir uzmanlık alanı seçildiği takdirde, seçilen uzmanlığa yönelik derslerden seçmeli dersler alınması gerekecektir.

İkinci Aşama 

● Öğrenciye, lisans düzeyinde öğrenim gördüğü dersler arasından fakültenin seçeceği bir sanal ders atanır. Bu, öğrenciye yönelik on kredi saatlik pratik bir eğitimdir. Öğrenci bu dersi on iki ila on dört kısaltılmış derse bölmelidir. Öğrenci her dersi, konusunun Word formatında yazılı özeti şeklinde ve Power Point programını kullanarak öğrencinin kendi sesiyle video kaydı eşliğinde sunar. Süresi on dakikadan az, yirmi dakikadan fazla değildir.

Üçüncü Aşama 

Uygulamalı Bilimler alanında yüksek lisans derecesi için tez konusuna kaydolmak için gerekenler.

Öğrencinin öngörülen akademik derslerden en az %70 notla geçmesi gerekir.

 Öğrencinin, iki dilden birinde veya aşağıdakilerden birinde ilk üniversite diplomasını almış olanlar hariç olmak üzere, en az 450 veya eşdeğeri puana sahip bir TOEFL sertifikası alması veya Fransızca dilinde buna karşılık gelen bir sertifika alması iki dil.

Öğrenci, alt uzmanlık alanlarından birinde önerilen bir konuyla ilgili yüksek lisans tezinin kaydedilmesi için üniversite yönetimine talepte bulunur.

 Konu başlığının ilk onayının alınması durumunda Fakülte Kurulu, öğrenciye yol gösterecek ve planın hazırlanmasında onu takip edecek bir danışman belirler.

Araştırma planı, konunun önemini ve önceki çalışmaların eleştirel bir sunumunu ve araştırma probleminin belirlenmesini, ardından çalışmanın metodolojisinin ve ana hipotezlerinin veya cevaplamak istediğiniz soruların tanımlanmasını ve araştırma probleminin tanımlanmasını içerir. Çalışmanın bölümü ve kaynakları.

Öğrenci önerdiği planı bilimsel bir seminerde sunar. Planda bir konu ve metodoloji tartışılmaktadır.

Öğrenci, kendisinden değişiklik yapılması istenirse seminerdeki hocaların notlarına göre planında değişiklik yapar.

Plan, seminer sonrasında Fakülte Kurulu'na sunularak konunun tesciline ilişkin karar alınır.

Onaylanması durumunda Fakülte Kurulunun kararı, kaydın onaylanması için Üniversite Kuruluna sunulur ve kayıt tarihi, Üniversite Kurulu tarafından onaylandığı tarihten itibaren hesaplanır.

Jüri tartışması ve derece verilmesi

Yüksek lisans tezi hazırlama süresi, Üniversite Yönetim Kurulu'nun konuyu tesciline onayladığı tarihten itibaren dokuz ay, en fazla iki yıl olup, danışmanın önerisi üzerine istisnai üçüncü bir yıl için uzatılabilir. Öğrencinin dereceye toplam kayıt süresinin dört yılı geçmemesi koşuluyla Fakülte Kurulunun onayı.

Denetim otoritesi, nelerin başarıldığını ve kalan dönemde nelerin gerekli olduğunu içeren altı aylık bir rapor sunar.

Öğrencinin tezini tamamlaması ve danışmanın incelemesinin ardından danışmanı, öğrencinin 140 derecelik tez hazırlama sürecindeki performansının değerlendirilmesini içeren ve tam bir değerlendirme raporu içeren, tartışmaya açık olduğunu belirten bir raporu üniversite yönetimine sunar.

Öğrencinin tartışmaya girmesi için jüri heyetinin fakülte tarafından onaylandığı tarihten itibaren en az on beş gün geçmiş olması gerekmektedir.

Tezi tartışmak üzere oluşturulan jüri komitesi altı aydır ve danışman raporu ve Fakülte Kurulu onayı ile aynı süre kadar yenilenebilir.

Tezi tartışmak üzere oluşturulan komitenin geçerlilik süresi altı aydır. Danışmanın raporu ve Fakülte Kurulunun onayı ile aynı süre kadar yenilenebilir.

Jüri üyelerinin her biri, tezin geçerliliği konusunda tartışılmak üzere ayrıntılı bir bilimsel rapor yazar ve tezi 100 derece üzerinden değerlendirir ve üç derecenin ortalaması alınır.

Öğrenci, bireysel raporlarda danışmanın performansına ilişkin değerlendirmesinin ve jüri üyelerinin teze ilişkin değerlendirmesinin en az %70'ini almadıkça tartışılamaz.

Tez tartışmasını 100 üzerinden değerlendiren jürinin tüm üyelerinin imzaladığı tez sonrası grup raporunu sunulur.

Tez, jüri tarafından ortaklaşa tartışıldıktan sonra uygun görülen notlardan biri ile onaylanır:

Genel Bölüm için Temel Kurslar

Bilimsel Araştırma Metodolojisi

Yapı Bilgi Modellemesinin Temelleri

Mühendislik Proje Yönetimi

Başarılı Yapı Bilgi Modelleme Uygulaması

Yapı Bilgi Modellemesine Dayalı Sözleşmeler

Bina Bilgi Modellemesini Kullanarak Risk Yönetimi

Genel Alan Seçmeli Dersleri

Organizasyon Teorisi ve Davranışı

Kalite Yönetimi

Mühendislik Ekonomisi

Yapı Bilgi Modellemesi için Kurumsal Olgunluk Analizi

Stratejik Yönetim

Sözleşme Yönetimi

Yapı Bilgi Modellemesinde Entegre Yönetim

Profesyonel Proje Yönetimi (İngilizce)