dr-ades.com

İletişim Teknolojisi Lisans

İletişim Teknolojisi Lisans Bölümü Hakkında

Akademik bölüm, iletişim teknolojisi alanında temel teorik ve pratik koşullara sahip, çok disiplinli ve çeşitli becerilere sahip, projeleri yönetebilecek ve rol oynayabilecek şekilde doğrudan işe girebilen yetenekleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İletişim teknolojisi alanında teknik çözüm ve hizmetler geliştiren kurumlar ile bu çözüm ve hizmetlere ihtiyaç duyan ticari, endüstriyel veya akademik çeşitli diğer kurumlar arasında arabuluculuk görevi üstlenmektedir. Akademik yol, bir yandan hem bilgi teknolojisinin hem de iletişim teknolojisinin güncellenmesi ve yakınlaşması, diğer yandan kendi kendine odaklanmanın yanı sıra öğrenciye idari, ekonomik ve beşeri bilimlerle çözümler sunarak daha fazla önemle uzlaşmayla desteklenir.

Pratik eğitim ve projeler aracılığıyla akademik bölüm, öğrencinin daha sonraki kariyerinde karşılaşabileceği benzer bir analiz uygulaması için gerekli pratik teknik becerilere ek olarak temel teknik bilgi kazanmasını sağlamayı amaçlayan, teknik bileşen karmaşık bir akademik yapıya sahiptir.

Vizyon:

Öğrenciler, gerçek birleştirilmiş iletişim ekipmanlarını ve ağlarını çalıştırarak, teşhis ederek ve sorunu gidererek uygulamalı deneyimsel öğrenme deneyimini yaşarlar.

Misyon:

İletişim ve ağlar alanında çalışmak üzere gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklere sahip, iletişim ve ağ teknolojisi alanından mezunlar vermek.

Hedefler

  • İş sektörlerinde veya lisansüstü takip ve bilimsel araştırmalarda bilgisayar alanına girmeleri için önemli olan bilimleri ve zihinsel ve pratik yeteneklerin ortaya çıkması.
  • İletişim teknolojisi alanında çeşitli projelere liderlik ederek, tasarlayarak ve geliştirerek iletişim teknolojisi uzmanı olarak etkili bir uygulama.
  • Çok disiplinli ekiplerin üyeleri veya birimleri olarak meslektaşlarınızla etkili bir şekilde iletişim kurma.
  • Topluma bölünme ve yüksek parçalı kadrolar elde etmek amacıyla öğrencilerin lisansüstü eğitime devam etmelerinin teşvik edilmesi.
  • Bilimsel araştırma metodolojisine göre bilimsel araştırma yapmalarını teşvik etmek.